Bakken
Chocoladetaart met pecannoten
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • CHOCOLADELAAG:
- • 200 g ongebrande cashewnoten
- • 70 g medjoul dadels
- • 50 g raw cacao
- • 40 g coconut nibs chocolade
- • 40 g ongebrande pecannoten
- • 30 g kokosolie
- • BODEM:
- • 250 g medjoul dadels
- • 200 g ongebrande amandelen
- • 2 tl vanille extract
- • 1½ tl kaneel
- • 1 tl kokosolie
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Week de cashewnoten eerst 8 uur in een kom met water.
- Ontpit de medjoul dadels. Doe de amandelen, medjoul dadels, kokosolie en zout samen in een keukenmachine en maal een paar minuten goed fijn.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Begin in het midden en werk zo naar de zijkanten en duw alles stevig aan met je handen of een spatel. Zet de taartvorm daarna een kwartier in de koelkast.
- Maak de chocoladelaag. Giet de cashewnoten af in een vergiet en doe ze in de keukenmachine. Voeg de raw cacao, medjoul dadels, Lovechock chocolade, kokosolie, water, vanille extract, kaneel en zout toe en maal tot een romig en glad geheel. Dit duurt ongeveer 7 - 10 minuten.
- Verdeel de chocoladelaag over de bodem van de taart en strijk mooi glad met een spatel.
- Versier de taart met pecannoten en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om hard te worden.
Boodschappen lijst
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Raw cacaopoeder
5,69 160 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
4,39 200 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Cashewnoten
8,79 400 Gram
removeadd product to cart - RAW vegan chocolade Coconut Nibs
3,79 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Lovechock & Zonderzooi.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!