Chocoladetaart met ananas
Chocoladetaart met ananas

Bakken

Chocoladetaart met ananas

  • Bakken
  • 10 personen
  • 348 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 ml kokosmelk (blik)
125 g havermeel
125 g plantaardige variatie op zuivel kokos
125 g pure chocolade
75 g amandelmeel
45 g kokosolie, gesmolten
30 g kokosbloesemsuiker
1 ananas, vruchtvlees in plakken gesneden
Handje kokoschips (gesneden kokos)
1 el ahornsiroop
1 tl gemalen kaneel
½ tl baksoda
Snuf zout
Ook nodig: taartvorm met losse bodem 20cm , ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het haver- en amandelmeel met de kokos'kwark', kokosolie, kokosbloesemsuiker, baksoda en zout in de keukenmachine tot een deeg.
  3. Verdeel het deeg over de taartvorm. Zet in de oven en bak in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de bodem uit de vorm haalt.
  4. Verwarm intussen de kokosmelk in een pannetje en voeg daaraan de chocolade, ahornsiroop, kaneel en zout toe. Laat de chocolade al roerend smelten en haal van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan in de taartbodem. Zet de taart in de koelkast
  5. Verhit voor de garnering een grillpan op hoog vuur en gril daarin de plakken ananas aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
  6. Versier de taart met de gebrande ananas en de gesneden kokos.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.