Bakken
Chocoladetaart met ananas
- • Bakken
- • 10 personen
- • 348 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 ml kokosmelk (blik)
- • 125 g havermeel
- • 125 g plantaardige variatie op zuivel kokos
- • 125 g pure chocolade
- • 75 g amandelmeel
- • 45 g kokosolie, gesmolten
- • 30 g kokosbloesemsuiker
- • 1 ananas, vruchtvlees in plakken gesneden
- • Handje kokoschips (gesneden kokos)
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 tl gemalen kaneel
- • ½ tl baksoda
- • Snuf zout
- • Ook nodig: taartvorm met losse bodem 20cm , ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het haver- en amandelmeel met de kokos'kwark', kokosolie, kokosbloesemsuiker, baksoda en zout in de keukenmachine tot een deeg.
- Verdeel het deeg over de taartvorm. Zet in de oven en bak in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de bodem uit de vorm haalt.
- Verwarm intussen de kokosmelk in een pannetje en voeg daaraan de chocolade, ahornsiroop, kaneel en zout toe. Laat de chocolade al roerend smelten en haal van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan in de taartbodem. Zet de taart in de koelkast
- Verhit voor de garnering een grillpan op hoog vuur en gril daarin de plakken ananas aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Versier de taart met de gebrande ananas en de gesneden kokos.
Boodschappen lijst
- Kokosmelk
1,99 400 Ml
removeadd product to cart - Havermeel
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Greek style kokos naturel
3,65 350 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 85%
4,39 200 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Kokoschips
1,99 150 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Kaneel
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,69 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!