Chocoladedessert met Belgische chocoladetins
Chocoladedessert met Belgische chocoladetins

Dessert

Chocoladedessert met Belgische chocoladetins

  • Dessert
  • 4 personen
  • 465 kcal / portie

Ingrediënten lijst

625 ml amandeldrink
120 g chocoladethins, bijv. chocolade-amandel of vegan quinoa-goji
100 g pure chocolade, in stukjes gebroken
100 g honing of agavesiroop
25 g cacaopoeder
3 el maïszetmeel
¾ tl vanille extract
Mespunt zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm 500 ml van de amandeldrink met het zout, cacaopoeder en honing/agavesiroop in een pannetje.
  2. Meng de overgebleven amandeldrink met het maïszetmeel tot een glad papje. Voeg dit mengsel toe aan de warme amandeldrink in de pan en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Haal de pan van het vuur en roer het vanille extract en de gebroken pure chocolade erdoor. Roer goed tot de chocolade helemaal gesmolten is. Verdeel de pudding over 4 schaaltjes, laat afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Garneer de puddinkjes voor het serveren met de chocoladethins.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021