Dessert
Chocoladedessert met Belgische chocoladetins
- • Dessert
- • 4 personen
- • 465 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 625 ml amandeldrink
- • 120 g chocoladethins, bijv. chocolade-amandel of vegan quinoa-goji
- • 100 g pure chocolade, in stukjes gebroken
- • 100 g honing of agavesiroop
- • 25 g cacaopoeder
- • 3 el maïszetmeel
- • ¾ tl vanille extract
- • Mespunt zout
BEreidings wijze
- Verwarm 500 ml van de amandeldrink met het zout, cacaopoeder en honing/agavesiroop in een pannetje.
- Meng de overgebleven amandeldrink met het maïszetmeel tot een glad papje. Voeg dit mengsel toe aan de warme amandeldrink in de pan en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en roer het vanille extract en de gebroken pure chocolade erdoor. Roer goed tot de chocolade helemaal gesmolten is. Verdeel de pudding over 4 schaaltjes, laat afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de puddinkjes voor het serveren met de chocoladethins.
Boodschappen lijst
- Amandeldrink suikervrij
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Chocoladethins quinoa goji
4,99 120 Gram
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Cacaopoeder
8,99 250 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!