Chocolade-stoofpeertjes met hazelnoot en kaneel
Chocolade-stoofpeertjes met hazelnoot en kaneel

Dessert

Chocolade-stoofpeertjes met hazelnoot en kaneel

  • Dessert
  • 4 personen
  • 707 kcal / portie

Ingrediënten lijst

stoofpeertjes Gieser Wildeman 8
suiker 60 g
rode wijn 300 ml
sinaasappel 1, alleen de oranje schil (zesteur of dunschiller)
kaneelstokjes 2
laurier 2 blaadjes
pure chocolade couverture (Vivani kookchocolade) 200 g, in kleine stukjes
hazelnoten 150 g, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
kaneel gemalen 1 el

BEreidings wijze

  1. Schil de stoofpeertjes en doe ze in een ruime pan samen met de suiker, rode wijn, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en laurier. Voeg er net zoveel water aan toe totdat de peertjes net onderstaan. Stoof de peertjes rustig gaar in ca. 1,5 uur. Haal de peertjes daarna uit het vocht en zet ze in de koelkast.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Doop de peertjes aan het steeltje in de chocolade en ‘paneer’ ze vervolgens met hazelnootjes.
  4. Strooi er met behulp van een fijn zeefje de gemalen kaneel overheen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten + 90 minuten stooftijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest