Chocolade-sinaasappeltruffels
Chocolade-sinaasappeltruffels

Bakken

Chocolade-sinaasappeltruffels

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

80 g amandelpasta
80 g agavesiroop
80 ml gesmolten cacaoboter
70 g sesampasta (tahin)
50 g raw cacaopoeder
25 ml shoyu sojasaus
10 g honing
1 el sinaasappelschil
⅓ tl vanillepoeder
Toppings, bijv. geraspte kokos, nootjes of cacaopoeder

BEreidings wijze

  1. Doe alle ingrediënten behalve de cacaopoeder, met 60 ml water in de kom van een keukenmachine en draai tot een homogene massa.
  2. Voeg de cacaopoeder toe en puls totdat het mengt. Dit gaat vrij gemakkelijk. Je krijgt nu een donkerbruin mengsel. Proef even wat het nog nodig heeft. Is het te vochtig, voeg dan wat extra cacaopoeder toe.
  3. Doe het mengsel over in een bak en zet even in de koeling om op te stijven, zodat je er makkelijk balletjes van kunt rollen. Rol hier vervolgens truffels van en haal ze door een topping naar keuze.

Boodschappen lijst

Tips

Geen behoefte aan een toetje, maar wel zin in iets lekkers bij de koffie of thee na je diner? Hou je van pure chocola in combinatie met spannende kruiden? Dan zijn deze truffels echt iets voor jou. Het lijkt een heel werk maar dat valt reuze mee. Het draaien van de balletjes is het meeste werk. Maak ze niet te groot, want dit zijn heftige bommetjes vol smaak! Vries er vooral een aantal in, om te dienen als traktatie bij een kop koffie of thee voor toekomstige gasten.