Chocolade-sinaasappelmuffins met cranberry's
Chocolade-sinaasappelmuffins met cranberry's

Bakken

Chocolade-sinaasappelmuffins met cranberry's

  • Bakken
  • 6 personen
  • 592 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300ml amandeldrink suikervrij
160g pure chocolade, grof gehakt
100g gedroogde cranberry’s
80ml neutrale olie (bijv. zonnebloem)
45g cacaopoeder, gezeefd
150g suiker
1 tl appelazijn
190g bloem
2 sinaasappels, alleen de rasp
2 tl bakpoeder
½ tl zout
1 el maïszetmeel
1 tl vanille-extract
Ook nodig: muffin/cupcakebakblik met 6 grote of 12 kleinere holtes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de muffin- of cupcakevorm met papieren vormpjes.
  2. Meng de amandeldrink met de appelazijn en zet even opzij.
  3. Meng in een grote kom de bloem, sinaasappelrasp, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, zout en maïszetmeel.
  4. Voeg de amandeldrinkmix, olie en vanille-extract toe en roer tot een glad beslag. Spatel de gehakte chocolade en cranberry’s erdoor.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes/muffins 20–25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Als je grotere muffins bakt (de variant '6 grote muffins'), is de baktijd iets langer - zo rond 25–28 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026. Dit recept is ook geschikt voor 12 kleinere cupcakes.