Bakken
Chocolade-sinaasappelmuffins met cranberry's
- • Bakken
- • 6 personen
- • 592 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300ml amandeldrink suikervrij
- • 160g pure chocolade, grof gehakt
- • 100g gedroogde cranberry’s
- • 80ml neutrale olie (bijv. zonnebloem)
- • 45g cacaopoeder, gezeefd
- • 150g suiker
- • 1 tl appelazijn
- • 190g bloem
- • 2 sinaasappels, alleen de rasp
- • 2 tl bakpoeder
- • ½ tl zout
- • 1 el maïszetmeel
- • 1 tl vanille-extract
- • Ook nodig: muffin/cupcakebakblik met 6 grote of 12 kleinere holtes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de muffin- of cupcakevorm met papieren vormpjes.
- Meng de amandeldrink met de appelazijn en zet even opzij.
- Meng in een grote kom de bloem, sinaasappelrasp, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, zout en maïszetmeel.
- Voeg de amandeldrinkmix, olie en vanille-extract toe en roer tot een glad beslag. Spatel de gehakte chocolade en cranberry’s erdoor.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes/muffins 20–25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Als je grotere muffins bakt (de variant '6 grote muffins'), is de baktijd iets langer - zo rond 25–28 minuten.
Boodschappen lijst
- Amandeldrink suikervrij
3,69 1 Liter
removeadd product to cart - Superior pure chocolade 70%
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,09 750 Gram
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
1,99 330 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Handsinaasappels
4,98 1 kg
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,49 40 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026. Dit recept is ook geschikt voor 12 kleinere cupcakes.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!










