Chocolade-pecannotentaart
Chocolade-pecannotentaart

Bakken

Chocolade-pecannotentaart

  • Bakken
  • 9 personen
  • 569 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DEEG:
150 g tarwebloem + extra voor bestuiven
150 g boter, koud en in blokjes
¼ tl zout
VULLING:
255 g honing
170 g pecannoten
90 g boter
60 g pure chocolade 70%
50 g rietsuiker
4 eieren, groot
1 el cacaopoeder
¼ tl zout
Ook nodig: taartvorm van 22 cm met losse bodem + blindbakvulling

BEreidings wijze

  1. Pulse voor het deeg de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine totdat het gemengd is. Voeg de boter toe en pulse tot kruimels zo groot als een kikkererwt. Voeg 2 à 4 eetl. koud water toe, 1 eetlepel tegelijk, en pulse totdat het deeg net samenkomt; misschien heb je aan 2 eetlepels water genoeg. Vorm het deeg tot een bal en druk deze plat tot een schijf van 3 cm dik. Verpak en leg minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg op een licht bebloemd oppervlak uit tot een cirkel van 30 cm en bekleed hiermee de ingevette taartvorm (bodem + randen). Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie op het deeg (ook over de randen) en vul de vorm met blindbakvulling. Bak de bodem 25 minuten. Verwijder de folie met de vulling en bak nog eens 5 à 10 minuten. Haal eruit. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C.
  4. Rooster de pecannoten op een bakplaat 8 à 10 minuten. Hussel de noten een paar keer tussendoor. Smelt intussen de boter en de chocolade in een steelpan al roerend tot een glad mengsel. Laat afkoelen.
  5. Meng in een grote kom het chocolademengsel, honing, eieren, rietsuiker, cacaopoeder en zout. Giet in de bakvorm en verdeel de geroosterde pecannoten erover. Bak de taart tot de vulling net gestold is en nog een klein beetje wiebelt als je met de vorm schudt, ca. 30 tot 40 minuten. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021.