Bakken
Chocolade-kardemomflikken
- • Bakken
- • 8 personen
- • 67 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • Voor de pure flikken:
- • 100 g pure chocolade
- • ¼ tl chilipoeder
- • klein handje cacaonibs
- • Voor de witte flikken:
- • 100 g witte chocolade
- • ¼ tl kardemom gemalen
- • klein handje geblancheerde amandelen, licht geroosterd en grof gehakt
BEreidings wijze
- Smelt de pure chocolade au bain-marie. Neem meteen van het vuur af en roer er de chilipoeder door. Schep hoopjes van 1 theelepel chocolade op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi direct, voordat het hard wordt, met cacaonibs.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, de kardemom door. Schep op een tweede beklede bakplaat hoopjes witte chocolade en bestrooi meteen met gehakte amandelen.
- Laat de flikken 1-2 uur hard worden op een koele plek, maar zet ze niet in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Chilikruiden
3,49 35 Gram
removeadd product to cart - RAW Cacao nibs
5,89 250 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 68% gorilla
4,19 80 Gram
removeadd product to cart - Witte chocolade vanille
2,79 80 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,59 35 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
5,79 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!