Bakken
Chocolade-cashewcake
- • Bakken
- • 8 personen
- • 597 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 125 g ontpitte dadels
- • 125 g pecannoten
- • 2 el raw cacaopoeder
- • ½ tl zout
- • VULLING:
- • 400 ml kokosmelk
- • 250 g cashewnoten, 1 uur geweekt in water
- • 200 g pure chocolade 85%
- • 80 g ahornsiroop
- • 60 g kokosolie
- • ca. 6-8 el sinaasappel fruitbeleg
- • 2 tl citroensap
- • 1 tl vanille-extract
- • ½ tl gemalen kaneel
BEreidings wijze
- Maak eerst de bodem. Maal de dadels in een keukenmachine tot ze een plakkerige bal vormen. Haal uit de machine. Vermaal vervolgens de pecannoten in de machine tot fijne kruimels. Doe de dadels er weer bij, samen met de cacaopoeder en zout. Meng goed door elkaar. Druk dit mengsel in de ingevette springvorm. Zorg voor een egale bodem met een klein opstaand randje aan de zijkant. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen. Giet de geweekte cashewnoten af. Meng het citroensap, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop, cashewnoten, vanille-extract en kaneel in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een mooie homogene massa. Giet op de bodem en zet minstens 6 uur koud weg om op te stijven (in de vriezer kan ook, dan duurt het ca. 2 uur).
- Schep voor het serveren flink wat sinaasappel fruitbeleg op de koude cashewcake.
Boodschappen lijst
- Kokosmelk
2,79 400 Ml
removeadd product to cart - Kokosolie extra virgin
6,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sinaasappel fruitbeleg
4,09 260 GRAM
removeadd product to cart - Pecannoten
6,49 150 Gram
removeadd product to cart - Raw cacaopoeder
5,79 160 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Pure chocolade 85%
3,09 70 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde dadels zonder pit
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
8,89 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!