Soep
Chaga linzensoep met zoete bataat
- • Soep
- • 4 personen
- • 336 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 400 g tomatenblokjes
- • 190 g rode linzen (gedroogd)
- • 2 zoete bataten, in kleine blokjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el olijfolie
- • 2 tl paddenstoelextract Chaga
- • 1 tl kerriepoeder
BEreidings wijze
- Fruit de uien en knoflook in 2 à 3 minuten glazig in de olijfolie. Voeg kerriepoeder toe en bak al roerend kort mee, ca. 30 seconden.
- Doe de rode linzen erbij, de blokjes bataat, het blik tomaten, 1/2 theelepel zout en water of bouillon; de groente moet net onderstaan. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 25 minuten rustig doorkoken.
- Haal de pan van het vuur, doe het chaga paddenstoelextract erbij en blend met een staafmixer of in de blender tot een gladde soep. Voeg wat extra vocht toe als het te dik is. Proef op zout.
- Serveer de soep in voorverwarmde kommen en garneer met koriander en geroosterde zaadjes.
Boodschappen lijst
- Milde kerrie
3,19 50 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,49 400 Gram
removeadd product to cart - Bospaddenstoelen-bouillon
4,49 150 Gram
removeadd product to cart - Rode linzen
3,09 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!