Carrot-cupcakes met roomkaas-frosting
Carrot-cupcakes met roomkaas-frosting

Bakken

Carrot-cupcakes met roomkaas-frosting

  • Bakken
  • 12 personen
  • 350 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g cakemix
300 g winterpeen, geraspt
160 g boter op kamertemperatuur
75 g walnoten
3 eieren
2 tl speculaaskruiden
VOOR DE ROOMKAAS-FROSTING:
300 g roomkaas
75 g boter
60 g vegan chocolade confetti
45 g poedersuiker
1 limoen, rasp en sap
Ook nodig: muffinbakvorm met 12 holtes, bekleed met papieren vormpjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
  3. Voeg de cakemix, de eieren en de speculaaskruiden in één keer toe. Mix het geheel op de laagste stand van de mixer in een halve minuut tot een glad beslag (niet luchtig kloppen). Spatel er rustig de walnoten en wortel doorheen.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zorg dat het beslag onder de rand (5mm) van de vormpjes blijft.
  5. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de cakejes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven afkoelen.
  6. Maak de roomkaas-frosting. Meng hiervoor de roomkaas met de boter, limoenrasp en -sap en poedersuiker. Klop goed door met een garde.
  7. Versier de cupcakes met de frosting en de chocolade confetti.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025