Ontbijt
Carrot Cake haver ontbijt
- • Ontbijt
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 450 ml rijstdrink vanille
- • 200 g havergrutten
- • 60 g rozijnen
- • 4 wortels, geschild & geraspt
- • 2 eieren
- • 2 el ahornsiroop
- • 1 el speculaaskruiden
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • 1 tl kaneel
- • Snuf zeezout
BEreidings wijze
- Doe de havergrutten in een kom, zet ze onder water en laat ze een nacht weken.
- Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180°C.
- Vet een ovenschaal (± 30 cm bij 18 cm) in met (kokos)olie.
- Mix in een kom de (afgespoelde & uitgelekte) havergrutten met het bakpoeder, speculaaskruiden, snufje zeezout, geraspte wortel en rozijnen.
- Klop in een andere kom de eieren met 2 eetlepels ahornsiroop en de rijstmelk door elkaar.
- Verdeel het haver-wortel mengsel gelijkmatig over de ingevette ovenschaal.
- Giet het ei-rijstmelk mengsel over de haver en zorg dat alles gelijkmatig onderstaat.
- Bak het haver ontbijt in ongeveer 40 à 50 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer het haver ontbijt met amandelpasta en, optioneel, een scheutje ahornsiroop.
Boodschappen lijst
- Speculaaskruiden
3,49 30 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Rijstdrink vanille
3,59 1 Liter
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!