Carpaccio van koolrabi
Carpaccio van koolrabi

Voorgerecht

Carpaccio van koolrabi

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 166 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g cherrytomaatjes
2 koolrabi's
1 grote teen knoflook, gesnipperd
½ rode ui, in dunne halve ringen
Handvol gemengde sla
Klein handje dille, fijngesneden
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl grove mosterd
1 tl tijm, fijngehakt
½ tl honing
Zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en vermeng met 2 eetlepels van de olijfolie,de knoflook, tijm en een beetje zeezout. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
  3. Schil intussen de koolrabi’s en snijd ze in flinterdunne plakken. Blancheer kort in kokend water en koel daarna gelijk af in ijswater. Laat uitlekken en dep droog. Leg de plakjes koolrabi op 4 borden en bestrooi met dille.
  4. Maak een dressing van de rest van de olie met de mosterd, azijn en honing en meng door de sla.
  5. Verdeel sla en rode ui over de koolrabi en schep de warme tomaatjes -met het bakvocht- erover. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Maak - nu de oven toch aanstaat - gelijk een extra grote portie tomaatjes. Ze zijn ook heerlijk bij de lunch; met een stukje geitenkaas of wat plakjes mozzarella en knapperig geroosterd brood. Bron: Lekker Weten Zomer