Voorgerecht
Carpaccio van koolrabi
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 166 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g cherrytomaatjes
- • 2 koolrabi's
- • 1 grote teen knoflook, gesnipperd
- • ½ rode ui, in dunne halve ringen
- • Handvol gemengde sla
- • Klein handje dille, fijngesneden
- • 4 el olijfolie
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 tl grove mosterd
- • 1 tl tijm, fijngehakt
- • ½ tl honing
- • Zeezout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en vermeng met 2 eetlepels van de olijfolie,de knoflook, tijm en een beetje zeezout. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
- Schil intussen de koolrabi’s en snijd ze in flinterdunne plakken. Blancheer kort in kokend water en koel daarna gelijk af in ijswater. Laat uitlekken en dep droog. Leg de plakjes koolrabi op 4 borden en bestrooi met dille.
- Maak een dressing van de rest van de olie met de mosterd, azijn en honing en meng door de sla.
- Verdeel sla en rode ui over de koolrabi en schep de warme tomaatjes -met het bakvocht- erover. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Heidehoning
13,39 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Fijn zeezout
3,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!