Bijgerecht
Carpaccio van geroosterde aubergine
- • Bijgerecht
- • 3 personen
- • 223 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 aubergines, in dunne plakjes
- • 1 teen knoflook, geperst
- • ½ limoen, rasp en sap
- • ½ granaatappel, de pitjes eruit gehaald
- • Handvol korianderblaadjes
- • 5 el coconut aminos
- • 3 el plantaardige olie
- • 2 el sushi-azijn
- • 2 el sesamzaad
- • Zout
BEreidings wijze
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze even staan zodat er wat vocht uittrekt. Dep de plakjes daarna droog en bestrijk ze dun met olie. Rooster ze in een grill- of bakpan in ca. 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schik de plakken vervolgens als carpaccio op 2 of 3 borden.
- Meng voor de dressing de coconut aminos, sushi-azijn, knoflook, sesamzaad, limoensap en -rasp door elkaar en besprenkel de aubergine ermee.
- Garneer met granaatappelpitjes en koriander.
Boodschappen lijst
- Aubergine
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Coconut aminos
7,89 250 Ml
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!