Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas
Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas

Hoofdgerecht

Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 446 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 ml halfvolle melk
350 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
250 g verse lasagnebladen
75 g verse, zachte geitenkaas
35 g bloem
25 g geraspte Parmigiano Reggiano
6 dunne plakken parmaham
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
Peper
Ook nodig: rechthoekige ovenschaal, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Kook de asperges net beetgaar in water met zout (ca. 4 minuten) en laat goed uitlekken.
  3. Verhit voor de bechamelsaus de olijfolie en fruit de knoflook ± 2 minuten zachtjes. Voeg de bloem toe en bak ± 2 minuten op laag vuur zonder te kleuren. Schenk langzaam met een garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus. Kook nog 1 minuut door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep een dunne laag bechamelsaus in de ingevette ovenschaal.
  5. Leg op elk lasagneblad 1 plakje ham, 2 à 3 asperges en een beetje geitenkaas.
  6. Rol op en leg naast elkaar op de bechamelsaus in de schaal. Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met peper en de parmezaan.
  7. Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse, groene salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente