Hoofdgerecht
Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 446 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 450 ml halfvolle melk
- • 350 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 250 g verse lasagnebladen
- • 75 g verse, zachte geitenkaas
- • 35 g bloem
- • 25 g geraspte Parmigiano Reggiano
- • 6 dunne plakken parmaham
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 2 el olijfolie
- • Peper
- • Ook nodig: rechthoekige ovenschaal, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Kook de asperges net beetgaar in water met zout (ca. 4 minuten) en laat goed uitlekken.
- Verhit voor de bechamelsaus de olijfolie en fruit de knoflook ± 2 minuten zachtjes. Voeg de bloem toe en bak ± 2 minuten op laag vuur zonder te kleuren. Schenk langzaam met een garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus. Kook nog 1 minuut door en breng op smaak met zout en peper.
- Schep een dunne laag bechamelsaus in de ingevette ovenschaal.
- Leg op elk lasagneblad 1 plakje ham, 2 à 3 asperges en een beetje geitenkaas.
- Rol op en leg naast elkaar op de bechamelsaus in de schaal. Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met peper en de parmezaan.
- Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse, groene salade.
Boodschappen lijst
- Verse lasagnebladen
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Prosciutto di Parma
7,49 70 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,59 1 Liter
removeadd product to cart - Groene asperges
3,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!