Hoofdgerecht
Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 446 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 450 ml halfvolle melk
- • 350 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 250 g verse lasagnebladen
- • 75 g verse, zachte geitenkaas
- • 35 g bloem
- • 25 g geraspte Parmigiano Reggiano
- • 6 dunne plakken parmaham
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 2 el olijfolie
- • Peper
- • Ook nodig: rechthoekige ovenschaal, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Kook de asperges net beetgaar in water met zout (ca. 4 minuten) en laat goed uitlekken.
- Verhit voor de bechamelsaus de olijfolie en fruit de knoflook ± 2 minuten zachtjes. Voeg de bloem toe en bak ± 2 minuten op laag vuur zonder te kleuren. Schenk langzaam met een garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus. Kook nog 1 minuut door en breng op smaak met zout en peper.
- Schep een dunne laag bechamelsaus in de ingevette ovenschaal.
- Leg op elk lasagneblad 1 plakje ham, 2 à 3 asperges en een beetje geitenkaas.
- Rol op en leg naast elkaar op de bechamelsaus in de schaal. Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met peper en de parmezaan.
- Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse, groene salade.
Boodschappen lijst
- Verse lasagnebladen
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Prosciutto di Parma
7,59 70 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,99 150 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!