Voorgerecht
Canapés met pastinaakpuree en parmezaan
- • Voorgerecht
- • 6 personen
- • 241 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 40 g Parmigiano Reggiano flakes
- • 25 g boter
- • 2 kleine pastinaak, schoongemaakt en in kleine blokjes
- • 1 afbakstokbrood, afgebakken en in schuine plakjes gesneden
- • 1 teen knoflook, gehalveerd
- • Handje rucola en/of platte peterselie, grof gehakt
- • 1 el olijfolie + extra voor erover
- • ½ tl truffelolie + extra voor erover
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit een grillpan, leg de plakjes brood erin en gril ze 2 minuten per kant tot ze mooie streepjes hebben. Wrijf het warme brood in met de snijkant van de knoflookteen.
- Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de blokjes pastinaak toe en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin; af en toe omscheppen. Haal van het vuur en pureer, samen met de beide soorten olie, in een keukenmachine of met de staafmixer. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pastinaakpuree over het brood en garneer met rucola/peterselie en Parmigiano Reggiano. Druppel er naar wens een beetje olijf- en/of truffelolie over.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge truffelolie
17,79 100 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!