Dessert
Cakejes met ananas en slagroom
- • Dessert
- • 4 personen
- • 644 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml slagroom, opgeklopt
- • 150 g ananas, in kleine blokjes
- • 100 g speltbloem
- • 75 g suiker
- • 50 g volkoren speltmeel
- • 50 ml boeren skyr vanille
- • 50 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
- • 2 eieren
- • 4 el citroen fruitbeleg
- • 1 tl bakpoeder
- • Paar blaadjes munt, in fijne reepjes
- • Ook nodig: 4 ramekins, ingevet met een beetje olie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de speltbloem en -meel met de suiker en het bakpoeder. Meng in een grote kom de eieren met de skyr en de zonnebloemolie. Mix de droge ingrediënten door de natte ingrediënten.
- Verdeel het beslag over de ingevette ramekins en bak de cakejes in 20-25 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen.
- Snijd de cakejes in 2 of 3 lagen. Besmeer de lagen met citroenfruitbeleg en top met slagroom, ananas en munt.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
1,99 200 ml
removeadd product to cart - Ananas
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,79 750 GRAM
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Boeren Skyr vanille
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,89 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Citroen fruitbeleg
3,99 260 GRAM
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,79 115 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!