Hoofdgerecht
Bulgur met geroosterde bospeen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 450 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 el olijfolie + extra om in te bakken
- • 2 el honing
- • 2 cm geraspte gember
- • Rasp en sap van 1 limoen
- • 1 bos bospeen, schoongemaakt en in schuine stukjes
- • 1 el olijfolie
- • 1 ui, klein gesneden
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 2 cm geraspte verse kurkuma
- • 200 g (spelt)bulgur
- • 100 g zachte geitenkaas
- • Handje vol peterselie, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Klop de olie, honing, gember, rasp en sap van limoen door elkaar en meng de wortels door dit mengsel. Rooster in een ovenschaal in ca. 30 minuten (beet)gaar.
- Verwarm intussen een lepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook en de kurkumarasp rustig zacht en glazig (niet bruin). Haal van het vuur.
- Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven en laat uitlekken.
- Haal de wortels uit de oven, zet op zeef en vang het vocht op.
- Roer het wortel bakvocht en de gebakken knoflook door de bulgur.
- Verdeel over 4 borden en schep de wortel erop. Lag er stukjes geitenkaas op een bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Rolletje verse geitenkaas 50+
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemhoning
7,99 450 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Milde olijfolie
16,49 1 Liter
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Kurkuma
1,99 150 Gram
removeadd product to cart - Volkoren bulghur
2,79 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! De combinatie van een verfrissende Sauvignon Blanc met geitenkaas is een klassieker.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!