Bijgerecht
Buddha bowl met lupine en radijsjes
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 567 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 340 g witte lupine
- • 100 g hummus
- • 1 bos radijsjes
- • 1 komkommer
- • 1 kropsla
- • 1 avocado
- • 1 teentje knoflook
BEreidings wijze
- Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijst eruit. Snijd vervolgens in hele dunne plakjes. Verwijder het loof van de radijsjes, was ze onder de kraan en snijd in flinterdunne plakjes.
- Doe de radijs en komkommer in een schaal en schenk de azijn en olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Giet daarna het vocht af.
- Spoel de lupine in een zeef onder de kraan. Pers de knoflook erbovenuit en breng verder op smaak met zout en chilipeper. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
- Was de sla en snijd in reepjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Verdun de hummus met een klein scheutje water (of het azijn van de komkommer).
- Verdeel de ingrediënten over mooie kommen (1 kom per persoon) en druppel wat hummusdressing erover.
Boodschappen lijst
- Komkommer
1,89 1 stuks
removeadd product to cart - Radijsjes
1,89 1 stuks
removeadd product to cart - Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Hummus
2,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kropsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht is afkomstig van: Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!