Buddha bowl met lupine en radijsjes
Buddha bowl met lupine en radijsjes

Bijgerecht

Buddha bowl met lupine en radijsjes

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 567 kcal / portie

Ingrediënten lijst

340 g witte lupine
100 g hummus
1 bos radijsjes
1 komkommer
1 kropsla
1 avocado
1 teentje knoflook

BEreidings wijze

  1. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijst eruit. Snijd vervolgens in hele dunne plakjes. Verwijder het loof van de radijsjes, was ze onder de kraan en snijd in flinterdunne plakjes.
  2. Doe de radijs en komkommer in een schaal en schenk de azijn en olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Giet daarna het vocht af.
  3. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan. Pers de knoflook erbovenuit en breng verder op smaak met zout en chilipeper. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  4. Was de sla en snijd in reepjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Verdun de hummus met een klein scheutje water (of het azijn van de komkommer).
  5. Verdeel de ingrediënten over mooie kommen (1 kom per persoon) en druppel wat hummusdressing erover.

Boodschappen lijst

  • product
    Komkommer

    1,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Radijsjes

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte lupine

    1,99 340 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,98 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Hummus

    2,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kropsla

    2,59 1 stuks

    ONLINE UITVERKOCHT

Tips

Dit gerecht is afkomstig van: Ekomenu.nl