Buddha Bowl
Buddha Bowl

Lunch

Buddha Bowl

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

100 g baby spinazie
70 g ronde zilvervliesrijst
1 blik zwarte bonen
1 zoete aardappel
1 avocado
½ bloemkool
¼ rode kool
1 el pompoenpitten
1 el hennepzaad
1 el rode wijnazijn
1 tl kurkuma
1 tl ahornsiroop
1 tl paprikapoeder
½ tl komijnzaad
Olijfolie of kokosolie
Zeezout & zwarte peper
KURKUMA-TAHINDRESSING:
½ citroen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
2 el witte tahin
1 el ahornsiroop
1 tl kurkuma
1 teentje knoflook
Zeezout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (reken op minimaal 45 minuten) en verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Snijd de zoete aardappel (de schil kan blijven zitten) in blokjes, doe ze in een kom en meng met 1 theelepel olie, de paprikapoeder, ahornsiroop, zeezout & zwarte peper. Snijd de bloemkool in plakjes, doe dit in een aparte kom en meng met de kurkuma, komijnzaad, 1 theelepel olie, zeezout & zwarte peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de bloemkool aan een kant en de zoete aardappel aan de andere kant en zorg dat er niets op elkaar ligt. Rooster de groenten in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de rode kool met een mes (of mandoline) in hele fijne reepjes. Doe het in een kom samen met een snuf zeezout en de rode wijn azijn; laat dit even intrekken.
  4. Maak ondertussen ook de dressing door alle ingrediënten in een blender of staafmixer (eventueel met aanzetstuk) te combineren met 125 ml water en te mixen tot er een romige dressing is ontstaan.
  5. Het is nu tijd om je bowls op te bouwen: verdeel de (gewassen) spinazie, afgespoelde & uitgelekte zwarte bonen, bruine rijst, geroosterde groenten & rode kool over 2 (grote) kommen. Snijd een rijpe avocado in plakjes en voeg ook dit toe aan de kommen. Schenk tenslotte wat van de kurkuma-tahin dressing over de bowls en bestrooi de kommen met pompoenpitten & hennepzaadjes.

Boodschappen lijst

Tips

Overgebleven dressing kun je, goed afgesloten in de koelkast, een aantal dagen bewaren.