Hoofdgerecht
Bruine bonen-beefburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 626 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g rundergehakt
- • 360 g bruine bonen (potje of blik), afgespoeld en goed uitgelekt
- • 4 broodjes
- • 4 plakjes katenspek
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 ei
- • Sla en tomaat of rauwkost naar keuze
- • 4 el knoflooksaus
- • 2 à 3 el paneermeel
- • 2 el verse peterselie, grof gehakt
- • 2 el plantaardige olie
- • 2 tl gerookte paprikapoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Prak de bruine bonen fijn met een vork in een mengkom. Voeg het rundergehakt, ui, ei, paneermeel, peterselie en gerookte paprikapoeder toe en zout & peper naar smaak. Meng alles goed door elkaar en vorm er 4 burgers van. Leg ze op een schaal en zet ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de burgers in ca. 5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Serveer ze op de broodjes met katenspek, tomaat, sla en knoflooksaus.
Boodschappen lijst
- Rundergehakt
6,95 250 Gram
removeadd product to cart - Bruine bonen
1,79 360 Gram
removeadd product to cart - Hamburgerbroodjes
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Knoflooksaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022. Deze foto komt uit het boek "Half om half, 50 burgers met 50% minder vlees" (uitgave van Caplan).
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!