Hoofdgerecht
Bruine bonen-beefburgers
- • Hoofdgerecht
 - • 4 personen
 - • 626 kcal / portie
 
Ingrediënten lijst
- • 400 g rundergehakt
 - • 360 g bruine bonen (potje of blik), afgespoeld en goed uitgelekt
 - • 4 broodjes
 - • 4 plakjes katenspek
 - • 1 ui, gesnipperd
 - • 1 ei
 - • Sla en tomaat of rauwkost naar keuze
 - • 4 el knoflooksaus
 - • 2 à 3 el paneermeel
 - • 2 el verse peterselie, grof gehakt
 - • 2 el plantaardige olie
 - • 2 tl gerookte paprikapoeder
 - • Zout & peper
 
BEreidings wijze
- Prak de bruine bonen fijn met een vork in een mengkom. Voeg het rundergehakt, ui, ei, paneermeel, peterselie en gerookte paprikapoeder toe en zout & peper naar smaak. Meng alles goed door elkaar en vorm er 4 burgers van. Leg ze op een schaal en zet ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
 - Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de burgers in ca. 5 minuten per kant goudbruin en gaar.
 - Serveer ze op de broodjes met katenspek, tomaat, sla en knoflooksaus.
 
Boodschappen lijst
-  Rundergehakt
7,45 250 Gram
removeadd product to cart -  Bruine bonen
1,79 360 Gram
removeadd product to cart -  Hamburgerbroodjes
2,99 250 Gram
removeadd product to cart -  Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart -  Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart -  Knoflooksaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart -  Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart -  Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart 
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022. Deze foto komt uit het boek "Half om half, 50 burgers met 50% minder vlees" (uitgave van Caplan).
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!








