Broccoliburgers met rode kool-pompoensalade
Broccoliburgers met rode kool-pompoensalade

Hoofdgerecht

Broccoliburgers met rode kool-pompoensalade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 4 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 broccoliburgers
SALADE:
400 g pompoenblokjes
200 g linzen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
100 g (wilde) rijst, gekookt en afgekoeld
1 appel, in flinterdunne reepjes
1 groene chilipeper, fijngehakt
½ rode kool, in dunne reepjes
½ rode ui, in dunne halve ringen
4 el yoghurt
2 el pompoenpitten
2 el plantaardige olie
1 el verse munt
1 el verse peterselie
1 el verse koriander
1 el harissa
½ el gedroogde oregano
½ el sesamzaad
DRESSING:
1 citroen, uitgeperst
1 teen knoflook, uitgeperst
2 el witte tahin
2 el olijfolie
1 el ahornsiroop
1 tl verse gember, geraspt
½ tl gemalen cayennepeper
½ tl gemalen witte peper
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng voor de salade de pompoenblokjes met de olie en rooster in 15-20 minuten beetgaar. Voeg voor de laatste 5 minuten de oregano en het sesamzaad toe. Meng intussen de yoghurt met de harissa en zet opzij.
  3. Maak met de staafmixer een gladde dressing (in hoge mengbeker) van alle dressing-ingrediënten. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap en zout.
  4. Hussel de rodekool met de appel, rode ui en chilipeper in een schaal. Meng de helft van de dressing erdoor.
  5. Meng in een andere schaal de rijst en linzen met de groene kruiden, het overgebleven citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 borden. Verdeel de pompoenblokjes en de rodekoolsalade erover. Garneer met pompoenpitten.
  6. Bak de broccoliburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met de salade en geef de overgebleven dressing en de harissayoghurt er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.