Boerenlasagne met verse pasta
Boerenlasagne met verse pasta

Hoofdgerecht

Boerenlasagne met verse pasta

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 734 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 uien
2 teentjes knoflook
2 romatomaten
200 g rundergehakt
250 g soepgroenten
400 g tomatenstukjes
200 g lasagnebladen
1 el bakolie
2 tl Italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe het rundergehakt erbij en bak rul. Voeg de soepgroenten en tomatenstukjes toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Vervolgens weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar tomatenplakjes.
  5. Bak de lasagne circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van EkoMenu