Hoofdgerecht
Boekweitcouscous met pompoen en cranberry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 660 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g butternut pompoenblokjes
- • 2 el olijfolie
- • Zout en peper
- • 150 g boekweitcouscous
- • 2 handjes rucola
- • 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
- • 100 g gedroogde cranberries
- • 100 g pecannoten, kort geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
- • Dressing:
- • 3 el sinaasappelsap
- • 3 el honing
- • 1 el Dijon mosterd
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2 el appelcider-azijn
- • 60 ml olijfolie
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen zo’n 20 à 25 minuten tot hij mooi gekleurd en gaar is.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop een dressing van alle ingrediënten en breng op smaak met zout & peper.
- Meng de pompoen met de couscous, rucola, rode ui, cranberries en pecannoten en voeg dressing naar smaak toe. Serveer lauwwarm.
Boodschappen lijst
- Fairtrade bloemenhoning
5,65 365 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 400 Gram
removeadd product to cart - Boekweit couscous
4,99 400 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde cranberry
3,35 100 GRAM
removeadd product to cart - Pecannoten
3,09 75 Gram
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,39 180 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!