Voorgerecht
Boekweitblini's met hummus en gerookte zalm
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 125 ml amandeldrink
- • 100 g boekweitmeel
- • 100 g hummus
- • 100 g gerookte zalm
- • 1 ei, gesplitst
- • 1 tl bakpoeder
- • Handje kiemen, bijv. alfalfa
- • Olie om in te bakken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Zeef voor de blini's het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.
- Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Flip ze om als er bubbeltjes op komen.
- Bestrijk de blini's met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met kiemen.
Boodschappen lijst
- Hummus
2,49 100 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
4,79 1 Liter
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!