Boekweitblini's met hummus en gerookte zalm
Boekweitblini's met hummus en gerookte zalm

Voorgerecht

Boekweitblini's met hummus en gerookte zalm

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

125 ml amandeldrink
100 g boekweitmeel
100 g hummus
100 g gerookte zalm
1 ei, gesplitst
1 tl bakpoeder
Handje kiemen, bijv. alfalfa
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Zeef voor de blini's het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.
  2. Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Flip ze om als er bubbeltjes op komen.
  4. Bestrijk de blini's met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met kiemen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest