Bloemkoolsoep met komijn
Bloemkoolsoep met komijn

Soep

Bloemkoolsoep met komijn

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g bloemkoolroosjes
600 ml groentebouillon
100 ml slagroom
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kleine uien, fijngehakt
2 t komijnzaadjes + extra voor garnering
Flinke scheut worchestershiresaus
Klein klontje boter
Bieslook en peterselie voor garnering

BEreidings wijze

  1. Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien met de knoflook en de komijn in ca. 15 minuten zacht en glazig op laag vuur.
  2. Breng ondertussen de bloemkoolroosjes in de bouillon aan de kook in een grote pan met deksel. Zet het vuur klein en laat 10 minuten doorkoken.
  3. Schep het uimengsel bij de bloemkool in de pan. Pureer alles tot een mooie, gladde soep met een staafmixer.
  4. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met worchestershiresaus en eventueel zout en peper (goed proeven, de hoeveelheid hangt af van je eigen smaak).
  5. Voeg, als je de soep te dik vindt, nog een beetje water of bouillon toe en garneer voor het serveren met bieslook, peterselie en eventueel wat komijnzaadjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Special.