Soep
Bloemkoolsoep met komijn
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g bloemkoolroosjes
- • 600 ml groentebouillon
- • 100 ml slagroom
- • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 kleine uien, fijngehakt
- • 2 t komijnzaadjes + extra voor garnering
- • Flinke scheut worchestershiresaus
- • Klein klontje boter
- • Bieslook en peterselie voor garnering
BEreidings wijze
- Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien met de knoflook en de komijn in ca. 15 minuten zacht en glazig op laag vuur.
- Breng ondertussen de bloemkoolroosjes in de bouillon aan de kook in een grote pan met deksel. Zet het vuur klein en laat 10 minuten doorkoken.
- Schep het uimengsel bij de bloemkool in de pan. Pureer alles tot een mooie, gladde soep met een staafmixer.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met worchestershiresaus en eventueel zout en peper (goed proeven, de hoeveelheid hangt af van je eigen smaak).
- Voeg, als je de soep te dik vindt, nog een beetje water of bouillon toe en garneer voor het serveren met bieslook, peterselie en eventueel wat komijnzaadjes.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,29 140 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Special.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!