Soep
Bloemkoolsoep met currypasta
- • Soep
- • 4 personen
- • 131 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 1 aardappel, geschild en in blokjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- • 3 el olie
- • 1 el currypasta
- • Handje peterselie, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de bleekselderij, ui en bloemkoolroosjes even aan.
- Overgiet de groenten met bouillon, voeg de aardappel toe en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep met een staafmixer en roer de peterselie erdoorheen.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin al roerende de currypasta tot de geuren en smaken loskomen.
- Verdeel de soep over 4 kommen en druppel de curry-olie erover.
Boodschappen lijst
- Thaise gele currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!