Bloemkoolpizza
Bloemkoolpizza

Hoofdgerecht

Bloemkoolpizza

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 507 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tomaatjes
100 g tomatenpuree
75 g geraspte kaas
2 eieren
2 rode uien
1 bloemkool
1 el olijfolie + 1 el om in te bakken
1 el Italiaanse kruiden
Handje verse basilicum
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en maal de roosjes in de keukenmachine of rasp of snijd heel fijn. Verhit een grote pan met een klein laagje water, doe de bloemkoolkorrels in een zeef of vergiet en stoom boven het kokende water circa 5 minuten. Doe de rasp daarna in een schone theedoek en wring goed uit. Meng de bloemkoolrasp in een kom met de eieren, Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas.
  3. Spreid de bloemkoolrasp uit over de beklede bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Voor het ontzuren van de tomatenpuree doe je wat bakolie in een koekenpan, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten op een laag vuur. De smaak wordt hierdoor zacht en minder zuur. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren.
  5. Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de tomatenpuree. Beleg vervolgens met de ui, tomaatjes, overgebleven geraspte kaas en verse basilicum (bewaar wat basilicum voor garnering). Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper.
  6. Bak de bloemkoolpizza nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer daarna met de overgebleven basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Je kunt deze bloemkoolpizza ook eens maken met andere toppings. Wat dacht je van: champignons, spinazie, broccoli of (vegetarische) chorizo? Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl