Bloemkoolcouscous met veldsla, feta en sinaasappeldressing
Bloemkoolcouscous met veldsla, feta en sinaasappeldressing

Hoofdgerecht

Bloemkoolcouscous met veldsla, feta en sinaasappeldressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

SALADE:
350 g gekookte rode bietjes, in dunne halve plakjes
150 g feta, verbrokkeld
75 g veldsla
6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
1 bloemkool, gemalen tot korrels in de keukenmachine
Olie, om te grillen
DRESSING:
1 sinaasappel, de rasp
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 el mayonaise
2 el. kwark
1 el lichte agavesiroop
2 tl rode wijnazijn
Gemalen peper

BEreidings wijze

  1. Klop alle dressingingrediënten door elkaar en zet opzij.
  2. Doe de bloemkool-couscous in een pan. Giet er zoveel kokend water bij tot het net onderstaat. Dek af en laat 5 minuten staan, giet daarna af in een vergiet en laat uitdampen (je kunt de bloemkool ook rauw laten).
  3. Grill intussen de sjalotjes, besprenkeld met olie, in een grillpan tot er mooie streepjes op staan.
  4. Meng de afgekoelde bloemkoolcouscous met de veldsla, bietjes en de dressing. Bestrooi met feta en garneer met de sjalotjes.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Deze witte wijn, gemaakt van blauwe druiven, is een perfect combinatie met groenten als rode biet. Dit komt doordat de wijn wat rood fruit heeft, wat hele fijne tannine, en bovendien een perfecte-/zuurverhouding! Een traktatie op de tafel.