Hoofdgerecht
Bloemkoolcouscous met veldsla, feta en sinaasappeldressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 350 g gekookte rode bietjes, in dunne halve plakjes
- • 150 g feta, verbrokkeld
- • 75 g veldsla
- • 6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
- • 1 bloemkool, gemalen tot korrels in de keukenmachine
- • Olie, om te grillen
- • DRESSING:
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 1 teentje knoflook, uitgeperst
- • 3 el mayonaise
- • 2 el. kwark
- • 1 el lichte agavesiroop
- • 2 tl rode wijnazijn
- • Gemalen peper
BEreidings wijze
- Klop alle dressingingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Doe de bloemkool-couscous in een pan. Giet er zoveel kokend water bij tot het net onderstaat. Dek af en laat 5 minuten staan, giet daarna af in een vergiet en laat uitdampen (je kunt de bloemkool ook rauw laten).
- Grill intussen de sjalotjes, besprenkeld met olie, in een grillpan tot er mooie streepjes op staan.
- Meng de afgekoelde bloemkoolcouscous met de veldsla, bietjes en de dressing. Bestrooi met feta en garneer met de sjalotjes.
Boodschappen lijst
- Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Deze witte wijn, gemaakt van blauwe druiven, is een perfect combinatie met groenten als rode biet. Dit komt doordat de wijn wat rood fruit heeft, wat hele fijne tannine, en bovendien een perfecte-/zuurverhouding! Een traktatie op de tafel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!