Bloemkoolcouscous met tahindressing
Bloemkoolcouscous met tahindressing

Hoofdgerecht

Bloemkoolcouscous met tahindressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 bloemkool, in plakjes
1 bakje verse munt, fijngehakt
1 bakje verse koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, geraspt en sap uitgeperst
4 el gedroogd fruit (bijv. cranberry en abrikoos)
4 el noten (bijv. amandelen en pistache)
2 el granaatappelpitjes
1 el tahin
2 tl olijfolie
2 tl couscouskruiden
½ tl ahornsiroop

BEreidings wijze

  1. Vermaal de bloemkoolroosjes en de plakjes steel in een keukenmachine tot couscous-grootte.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkool 5 minuten terwijl je geregeld roert.
  3. Doe de bloemkool over in een kom en laat afkoelen.
  4. Voeg nu de citroenrasp, gedroogd fruit en noten toe.
  5. Voeg de verse kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Roer de tahin, uitgeperste knoflook, water en ahornsiroop samen met 1 eetlepel van het uitgeperste citroensap door elkaar tot een gladde dressing.
  7. Verdeel de dressing over de couscous en garneer met de granaatappelpitjes.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021