Hoofdgerecht
Bloemkoolcouscous met tahindressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool, in plakjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ½ citroen, geraspt en sap uitgeperst
- • 15 g munt, fijngehakt
- • 15 g koriander, fijngehakt
- • 4 el gedroogd fruit
- • 4 el noten
- • 2 el granaatappelpitjes
- • 1 el tahin
- • 2 tl olijfolie
- • 2 tl couscouskruiden
- • ½ tl ahornsiroop
BEreidings wijze
- Vermaal de bloemkoolroosjes en de plakjes steel in een keukenmachine tot couscous-grootte.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkool 5 minuten terwijl je geregeld roert.
- Doe de bloemkool over in een kom en laat afkoelen.
- Voeg nu de citroenrasp, gedroogd fruit en noten toe.
- Voeg de verse kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
- Roer de tahin, uitgeperste knoflook, water en ahornsiroop samen met 1 eetlepel van het uitgeperste citroensap door elkaar tot een gladde dressing.
- Verdeel de dressing over de couscous en garneer met de granaatappelpitjes.
Boodschappen lijst
- Ahornsiroop A-graad
9,29 250 Ml
removeadd product to cart - Tahin zeezout
5,99 350 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
4,29 160 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Minder waste-idee voor tahin: tahin-yoghurt dip met rauwkost voor gezond snacken (375 ml dikke Griekse yoghurt, 125 ml zure room, 2 el tahin, 2 tl sesamolie, zout) Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza campagne
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!