Bloemkool vadouvan met kruidenyoghurt
Bloemkool vadouvan met kruidenyoghurt

Bijgerecht

Bloemkool vadouvan met kruidenyoghurt

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 266 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g yoghurt Griekse stijl (of vegan variant)
3 tenen knoflook, geraspt
2 rode ui, fijngesnipperd
1 bloemkool
5 el olijfolie
3 el munt, fijngehakt
3 el sesamzaad
2 el vadouvan (specerijenmengsel)
2 el bieslook, fijngehakt
Zout & peper
Ook nodig: (gerecycled) aluminiumfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van ca. 170°C.
  2. Snijd intussen de bloemkool in zijn geheel voorzichtig los uit de groene krop (krop heel laten). Wrijf hem rondom in met een mengsel van knoflook, vadouvan, sesamzaad en ruim zout en peper. Leg de bloemkool terug in de krop, en vouw er een soort kom omheen van 5 lagen aluminiumfolie.
  3. Giet de olijfolie over de bloemkool. Plaats het bloemkoolpakket op het rooster van de barbecue in de indirecte grillzone. Sluit het deksel en laat zo in ca. een uur gaar worden op 170°C.
  4. Meng voor de kruidenyoghurt de bieslook, munt en rode ui door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de bloemkool van de barbecue en snijd in parten. Serveer met de kruidenyoghurt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.