Hoofdgerecht
Bloemkool met aardappelcrème en macadamianoten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 536 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g kruimige aardappels, geschild en grof gesneden
- • 125 ml (vegan) kookroom
- • 50 g boter (of vegan variant)
- • 1 bloemkool, in kleine roosjes
- • ½ ingelegde citroen, alleen het gele van de schil in flinterdunne reepjes gesneden
- • 4 el olie
- • 4 el macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
- • 3 el bieslook, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de aardappels gaar in een ruime pan water met zout. Giet af en voeg de room en de boter toe. Prak tot crème met een aardappelstamper en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
- Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de bloemkoolroosjes gaar en goudbruin in ca. 15 minuten. Blijf regelmatig roeren; breng ze op smaak met zout en peper.
- Verdeel de aardappelcrème over 4 borden en schep de bloemkoolroosjes erop. Garneer met ingelegde citroen, macadamianoten en bieslook.
Boodschappen lijst
- Kruimige aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Soja cuisine
1,89 250 ML
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Macadamianoten
6,49 125 Gram
removeadd product to cart - Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!