Bloemkool met aardappelcrème en macadamianoten
Bloemkool met aardappelcrème en macadamianoten

Hoofdgerecht

Bloemkool met aardappelcrème en macadamianoten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 536 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kruimige aardappels, geschild en grof gesneden
125 ml (vegan) kookroom
50 g boter (of vegan variant)
1 bloemkool, in kleine roosjes
½ ingelegde citroen, alleen het gele van de schil in flinterdunne reepjes gesneden
4 el olie
4 el macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
3 el bieslook, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels gaar in een ruime pan water met zout. Giet af en voeg de room en de boter toe. Prak tot crème met een aardappelstamper en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  2. Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de bloemkoolroosjes gaar en goudbruin in ca. 15 minuten. Blijf regelmatig roeren; breng ze op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de aardappelcrème over 4 borden en schep de bloemkoolroosjes erop. Garneer met ingelegde citroen, macadamianoten en bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.