Bleekselderijsoep met forel en gember
Bleekselderijsoep met forel en gember

Soep

Bleekselderijsoep met forel en gember

  • Soep
  • 4 personen
  • 207 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 eetl. (olijf)olie
1 rode ui
Stukje gember, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes in ringen
1 l groentebouillon (2 blokjes)
200 ml kokosmelk
4 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
200 g (diepvries) doperwten
100 g gerookte forel
1 el basilicum
1 bosui, in reepjes

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie en fruit hierin de rode ui, gember, knoflook en de rode peper.
  2. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de bleekselderij toe, en na een paar minuten de erwtjes. Kook nog even mee.
  3. Leg de stukjes forel in 4 voorverwarmde kommen, verdeel de soep erover en top met basilicum en gesneden bosui.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter 2020