Bladerdeegtaart met blauwe kaas en peer
Bladerdeegtaart met blauwe kaas en peer

Hoofdgerecht

Bladerdeegtaart met blauwe kaas en peer

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 rol koelvers bladerdeeg (230 g)
2 conference handperen
200 g blauwe kaas
Versgemalen zwarte peper
1 ei, losgeklopt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit (eventueel recht bijsnijden). Prik het deeg in met een vork en bak het ca. 10 minuten voor in de hete oven.
  2. Schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in lange dunne plakjes.
  3. Verkruimel de blauwe kaas over de voorgebakken deegbodem, leg de plakjes peer erop, maal er wat zwarte peper over. Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt ei.
  4. Bak de taart in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Serveer als voorgerecht of als hapje.

Boodschappen lijst

  • product
    Bladerdeeg

    3,29 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Peer Abate

    2,69 600 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer