Hoofdgerecht
Bladerdeegtaart met blauwe kaas en peer
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g blauwe kaas
- • 2 conference peren
- • 1 rol koelvers bladerdeeg
- • 1 ei, losgeklopt
- • Versgemalen zwarte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit (eventueel recht bijsnijden). Prik het deeg in met een vork en bak het ca. 10 minuten voor in de hete oven.
- Schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in lange dunne plakjes.
- Verkruimel de blauwe kaas over de voorgebakken deegbodem, leg de plakjes peer erop, maal er wat zwarte peper over. Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt ei.
- Bak de taart in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Serveer als voorgerecht of als hapje.
Boodschappen lijst
- Blauwe korenbloem
6,63 180 Gram
removeadd product to cart - Conference peren
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!