Bakken
Bladerdeeg-frambozengebakjes
- • Bakken
- • 4 personen
- • 265 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g frambozen
- • 4 plakjes vegan bladerdeeg, ontdooid
- • 8 el (Griekse stijl) kokos variatie op yoghurt
- • 2 el amandelen, grof gehakt
- • Ook nodig: 8 el rijst of bakbonen, 4 velletjes bakpapier van 10x10 cm en 4 kleine bakvormpjes, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik het bladerdeeg flink in met een vork. Bekleed de ingevette bakvormpjes elk met een velletje bladerdeeg en laat het overhangen. Leg het bakpapier erop en schep daarop 2 eetlepels rijst (of keramische bakbonen).
- Zet de vormpjes in de oven (blind bakken). Verwijder na 10 minuten de rijst/bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten. Laat de bladerdeegbakjes daarna helemaal afkoelen.
- Schep in elk bakje 2 eetlepels kokos’yoghurt’. Garneer met frambozen en gehakte amandelen.
Boodschappen lijst
- Frambozen
4,59 125 Gram
removeadd product to cart - Greek style kokos naturel
3,79 350 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!