Bladerdeeg-frambozengebakjes
Bladerdeeg-frambozengebakjes

Bakken

Bladerdeeg-frambozengebakjes

  • Bakken
  • 4 personen
  • 265 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g frambozen
4 plakjes vegan bladerdeeg, ontdooid
8 el (Griekse stijl) kokos variatie op yoghurt
2 el amandelen, grof gehakt
Ook nodig: 8 el rijst of bakbonen, 4 velletjes bakpapier van 10x10 cm en 4 kleine bakvormpjes, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Prik het bladerdeeg flink in met een vork. Bekleed de ingevette bakvormpjes elk met een velletje bladerdeeg en laat het overhangen. Leg het bakpapier erop en schep daarop 2 eetlepels rijst (of keramische bakbonen).
  3. Zet de vormpjes in de oven (blind bakken). Verwijder na 10 minuten de rijst/bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten. Laat de bladerdeegbakjes daarna helemaal afkoelen.
  4. Schep in elk bakje 2 eetlepels kokos’yoghurt’. Garneer met frambozen en gehakte amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.