Hoofdgerecht
Bietenburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 266 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 rode ui
- • 200 g champignons
- • zout en peper
- • 400 g zwarte bonen (uit blik)
- • 200 g gekookte quinoa
- • 200 g geraspte rauwe biet
- • 1 tl komijnzaad
- • 1/2 tl chilipoeder
- • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
- • 100 g walnoten
BEreidings wijze
- Bak de ui glazig, voeg de champignons toe en bak even mee tot ze wat gebruind zijn. Doe er zout en peper bij en haal van het vuur. Mash de zwarte bonen er goed door en schep in een kom.
- Voeg de quinoa, biet en de specerijen toe en meng er dan, beetje bij beetje, de gesnipperde walnoten door; net zoveel en zolang tot je de juiste substantie hebt. Laat helemaal koud worden en vorm er dan burgers van.
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Leg de burgers op een ingevet stuk bakpapier en bak ca. 35 minuten. Halverwege keren.
Boodschappen lijst
- Zwarte bonen
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,29 340 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
3,89 150 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
1,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019 Recepten René
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!