Bietenburgers
Bietenburgers

Hoofdgerecht

Bietenburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 266 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 rode ui
200 g champignons
zout en peper
400 g zwarte bonen (uit blik)
200 g gekookte quinoa
200 g geraspte rauwe biet
1 tl komijnzaad
1/2 tl chilipoeder
1/4 tl gerookte paprikapoeder
100 g walnoten

BEreidings wijze

  1. Bak de ui glazig, voeg de champignons toe en bak even mee tot ze wat gebruind zijn. Doe er zout en peper bij en haal van het vuur. Mash de zwarte bonen er goed door en schep in een kom.
  2. Voeg de quinoa, biet en de specerijen toe en meng er dan, beetje bij beetje, de gesnipperde walnoten door; net zoveel en zolang tot je de juiste substantie hebt. Laat helemaal koud worden en vorm er dan burgers van.
  3. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  4. Leg de burgers op een ingevet stuk bakpapier en bak ca. 35 minuten. Halverwege keren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019 Recepten René