Bietenburgers
Bietenburgers

Hoofdgerecht

Bietenburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 266 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g zwarte bonen (uit blik)
200 g geraspte rode biet
200 g champignons
200 g gekookte quinoa
100 g walnoten
1 rode ui
1 tl komijnzaad
½ tl chilipoeder
¼ tl gerookte paprikapoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de ui glazig, voeg de champignons toe en bak even mee tot ze wat gebruind zijn. Doe er zout en peper bij en haal van het vuur. Mash de zwarte bonen er goed door en schep in een kom.
  2. Voeg de quinoa, biet en de specerijen toe en meng er dan, beetje bij beetje, de gesnipperde walnoten door; net zoveel en zolang tot je de juiste substantie hebt. Laat helemaal koud worden en vorm er dan burgers van.
  3. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  4. Leg de burgers op een ingevet stuk bakpapier en bak ca. 35 minuten. Halverwege keren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019. Recept van René Pluijm.