Dessert

Bietenbavarois met bramen

  • Dessert
  • 4 personen
  • 260 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 g Griekse yoghurt
250 ml ongezoete slagroom, lobbig geslagen
125 g bramen
100 ml rode bietensap
100 g honing
3-4 g agar-agar
¼ reep pure chocolade met granaatappel
4 el granola met pecannoten

BEreidings wijze

  1. Meng de honing met de yoghurt.
  2. Breng het bietensap aan de kook en los de agar er in op, laat nog even doorkoken en haal van het vuur.
  3. Meng met de yoghurt. Spatel er de geslagen room door en giet in een vierkante springvorm.
  4. Laat de bavarois opstijven in de koelkast en snijd er dan rechthoekige stukken van.
  5. Leg de stukken op borden en garneer met bramen, granola en geraspte chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.