Bakken
Bierbrood
- • Bakken
- • 8 personen
- • 266 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g verse gist of 30 g gedroogde gist
- • 450 ml speciaalbier Crom Hout
- • 500 g speltbloem
- • 270 g volkorenmeel
- • 30 g boter
- • 3 tl zout
- • 2½ tl suiker
- • 30 g bakpoeder
BEreidings wijze
- Los de gist op in een scheutje (ca. 60 ml) van het bier.
- Doe de overige ingrediënten in een andere kom.
- Meng het bier-gistmengsel door het meelmengsel en kneed tot een soepele, gladde bol. Dek af en laat 45 minuten rijzen (op kamertemperatuur).
- Kneed het gerezen deeg goed door en leg het daarna in een ingevet broodbakblik. Laat nog eens 45 minuten rijzen.
- Snijd het brood eventueel over de lengte in met een scherp mes (voor knipbrood).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het brood in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,19 9 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!