Biefstukspiesen met bleekselderijsalsa
Biefstukspiesen met bleekselderijsalsa

Hoofdgerecht

Biefstukspiesen met bleekselderijsalsa

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g biefstuk, in blokken
4 spiesen of satéprikkers
MARINADE:
2 teentjes knoflook, geperst
2 el zonnebloemolie
1 el sojasaus
1 tl kerriepoeder
SALSA:
3 stengels bleekselderij, in hele kleine blokjes
½ komkommer, in hele kleine blokjes
½ rode ui, zeer fijn gesnipperd
½ bosje selderij, fijngehakt
1 el citroensap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de biefstukblokjes hierin minimaal een uur.
  2. Rijg de biefstukblokjes aan 4 spiesen.
  3. Vermeng alle salsa-ingrediënten en voeg zout en peper naar smaak toe. Gebruik eventueel - heel kort - een staafmixer.
  4. Rooster de biefstukspiesen op de BBQ, in een zeer hete oven (250°C) of onder een zeer hete grill in ca. 4 minuten bruin maarnog rood/rosé van binnen. Serveer de spiesen met de salsa.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip: Chimango Malbec Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer