Hoofdgerecht
Biefstukspiesen met bleekselderijsalsa
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g biefstuk, in blokken
- • 4 spiesen of satéprikkers
- • MARINADE:
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el sojasaus
- • 1 tl kerriepoeder
- • SALSA:
- • 3 stengels bleekselderij, in hele kleine blokjes
- • ½ komkommer, in hele kleine blokjes
- • ½ rode ui, zeer fijn gesnipperd
- • ½ bosje selderij, fijngehakt
- • 1 el citroensap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de biefstukblokjes hierin minimaal een uur.
- Rijg de biefstukblokjes aan 4 spiesen.
- Vermeng alle salsa-ingrediënten en voeg zout en peper naar smaak toe. Gebruik eventueel - heel kort - een staafmixer.
- Rooster de biefstukspiesen op de BBQ, in een zeer hete oven (250°C) of onder een zeer hete grill in ca. 4 minuten bruin maarnog rood/rosé van binnen. Serveer de spiesen met de salsa.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart - Runder biefstuk (2 stuks)
13,66 250 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip: Chimango Malbec Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!