Hoofdgerecht
Biefstuk met paddenstoelen en aardappeltjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 466 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g aardappels, in partjes
- • 250 g mergelchampignons of 150 g paddenstoelenmix, in plakjes
- • 2 kogelbiefstukken, ca. 250 g
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 rode ui, in parten
- • 4 el zonnebloemolie
- • 1 el tijm
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Leg intussen de aardappel- en rode uipartjes in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels van de zonnebloemolie. Bestrooi met tijm en zout en peper. Meng goed door zodat alles is bedekt met olie. Bak goudbruin en gaar in de oven, ca. 40 à 50 minuten.
- Verhit ca. 10 à 15 minuten voordat de aardappels gaar zijn 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan. Bak de paddenstoelen met de knoflook goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
- Verhit intussen in een andere bakpan de laatste lepel olie. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Bak ze in ca. 2 à 3 minuten per kant bruin maar nog rood/rosé van binnen (of tot de gewenste gaarheid). Haal ze uit de pan en laat afgedekt rusten voor ca. 5 minuten.
- Serveer de kogelbiefstuk met de aardappeltjes en de paddenstoelen.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Runder Kogelbiefstuk
12,83 245 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Tijm
4,09 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!