Hoofdgerecht
Biefstuk met paddenstoelen en aardappeltjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 466 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g aardappels, in partjes
- • 250 g mergelchampignons of 150 g paddenstoelenmix, in plakjes
- • 2 kogelbiefstukken, ca. 250 g
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 rode ui, in parten
- • 4 el zonnebloemolie
- • 1 el tijm
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Leg intussen de aardappel- en rode uipartjes in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels van de zonnebloemolie. Bestrooi met tijm en zout en peper. Meng goed door zodat alles is bedekt met olie. Bak goudbruin en gaar in de oven, ca. 40 à 50 minuten.
- Verhit ca. 10 à 15 minuten voordat de aardappels gaar zijn 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan. Bak de paddenstoelen met de knoflook goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
- Verhit intussen in een andere bakpan de laatste lepel olie. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Bak ze in ca. 2 à 3 minuten per kant bruin maar nog rood/rosé van binnen (of tot de gewenste gaarheid). Haal ze uit de pan en laat afgedekt rusten voor ca. 5 minuten.
- Serveer de kogelbiefstuk met de aardappeltjes en de paddenstoelen.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Runder Kogelbiefstuk
13,47 245 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!