Bananenbrood met teffmeel
Bananenbrood met teffmeel

Ontbijt

Bananenbrood met teffmeel

  • Ontbijt
  • 8 personen
  • 188 kcal / portie

Ingrediënten lijst

130 g teffmeel
65 g volkorenmeel
65 g patentbloem
½ tl zout
½ tl wijnsteenbakpoeder
½ tl baksoda
½ tl gemalen kaneel
70 g rietsuiker
3 el honing (De Traay)
5 el boter
1 ei, losgeklopt
2 zeer rijpe bananen, geprakt tot moes
½ tl vanille extract
60 ml water
vulling:
50 g noten naar keuze
50 g pure chocolade, gehakt
ook nodig: cakeblik, ingevet

BEreidings wijze

  1. verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng intussen de 3 meelsoorten door elkaar en voeg het zout, baksoda, bakpoeder en kaneel toe.
  3. Meng in een grote andere kom, met een handmixer, de suiker met de honing en boter ca. 3 minuten. Voeg het ei al mixend toe. Doe de bananen, de vanille en het water erbij, mix even door en voeg het meelmengsel toe. Mix alles op de laagste stand totdat het net gemengd is.
  4. Spatel de noten en de gehakte chocolade rustig door het beslag en schenk het vervolgens in het cakeblik. Bak in ca. 50 minuten gaar (totdat een satéprikkerer droog uitkomt).
  5. Laat het bananenbrood 10 minuten in het cakeblik afkoelen en keer dan voorzichtig om. Laat op een rek verder afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

De bereidingstijd bedraagt ong. 1 uur en 15 minuten Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten lente