Ontbijt
Bananenbrood met teffmeel
- • Ontbijt
- • 8 personen
- • 188 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 130 g teffmeel
- • 65 g volkorenmeel
- • 65 g patentbloem
- • ½ tl zout
- • ½ tl wijnsteenbakpoeder
- • ½ tl baksoda
- • ½ tl gemalen kaneel
- • 70 g rietsuiker
- • 3 el honing (De Traay)
- • 5 el boter
- • 1 ei, losgeklopt
- • 2 zeer rijpe bananen, geprakt tot moes
- • ½ tl vanille extract
- • 60 ml water
- • vulling:
- • 50 g noten naar keuze
- • 50 g pure chocolade, gehakt
- • ook nodig: cakeblik, ingevet
BEreidings wijze
- verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng intussen de 3 meelsoorten door elkaar en voeg het zout, baksoda, bakpoeder en kaneel toe.
- Meng in een grote andere kom, met een handmixer, de suiker met de honing en boter ca. 3 minuten. Voeg het ei al mixend toe. Doe de bananen, de vanille en het water erbij, mix even door en voeg het meelmengsel toe. Mix alles op de laagste stand totdat het net gemengd is.
- Spatel de noten en de gehakte chocolade rustig door het beslag en schenk het vervolgens in het cakeblik. Bak in ca. 50 minuten gaar (totdat een satéprikkerer droog uitkomt).
- Laat het bananenbrood 10 minuten in het cakeblik afkoelen en keer dan voorzichtig om. Laat op een rek verder afkoelen.
Boodschappen lijst
- Teffmeel
4,59 300 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Walnoten
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,79 115 Gram
removeadd product to cart - Patentbloem
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 68% gorilla
3,79 85 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
- Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart
Tips
De bereidingstijd bedraagt ong. 1 uur en 15 minuten Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!