Bakken
Bananabread met havergrutten
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g speltmeel
- • 70 g havergrutten
- • 30 g haverzemelen
- • 4 bananen
- • 1½ sinaasappel
- • 1 ei
- • 6 el kokosolie
- • 1 el kaneel
- • ½ el zeezout
- • 2 tl wijnsteenbakpoeder
- • 1 tl vanillepoeder
- • 2 paranoten, fijngehakt als garnering
BEreidings wijze
- Week de havergrutten door ze min. 4 uur in een kommetje met ruim water te laten weken met een paar druppels citroensap. Spoel ze hierna af en doe ze in een kom. (Let op: deze stap is niet per se nodig maar als je tijd hebt maakt dit je cake net iets lekkerder!)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg de rest van de ingrediënten bij de havergrutten en meng alles goed door elkaar. Prak de banaan fijn met een vork zodat je een glad beslag krijgt. Je kan het ook in de blender doen, maar dan wordt alles wel heel erg fijn en het is lekker als je soms nog een stukje banaan tegenkomt.
- Doe de cake in één bakvorm of in ongeveer 6-7 grote muffinvormpjes en strooi hier de fijngehakte nootjes overheen als topping. Bak de cake ca. 40 minuten in de oven.
- Bedek na ongeveer 25-30 minuten de cake met aluminiumfolie zodat deze niet zwart wordt. Als je wilt weten of de cake klaar is prik je met een satéprikker in de cake, als er niks meer aan zit is deze klaar! Tadaaa!
Boodschappen lijst
- Haverzemelen
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!