Soep
Aziatische bouillon
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l kippenbouillon
- • 200 g peultjes of sugar snaps
- • 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- • 6 cm kombu
- • 4 lente uitjes, in dunne ringetjes
- • 2 cm gember, in plakjes
- • 2 teentjes knoflook
- • ¼ rode peper, in ringetjes
- • 2 el shoyu
- • 2 el plantaardige olie
- • Sesamzaadjes
BEreidings wijze
- Laat de kombu 15 minuten weken in koud water. Giet af.
- Doe de kombu met de kippenbouillon, gember, knoflook en rode peper in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten trekken.
- Zeef de bouillon, voeg de shoyu toe en houd warm.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen 3-4 minuten bruin.
- Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de koek en blancheer hierin de peultjes of sugar snaps 3 minuten. Giet ze af.
- Verdeel de oesterzwammen en peultjes over 4 kommen en vul aan met de warme bouillon. Serveer met de bosui en sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
7,69 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes
2,39 8 stuks
Uit assortiment
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!