Aziatische bouillon
Aziatische bouillon

Soep

Aziatische bouillon

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l kippenbouillon
200 g peultjes of sugar snaps
150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
6 cm kombu
4 lente uitjes, in dunne ringetjes
2 cm gember, in plakjes
2 teentjes knoflook
¼ rode peper, in ringetjes
2 el shoyu
2 el plantaardige olie
Sesamzaadjes

BEreidings wijze

  1. Laat de kombu 15 minuten weken in koud water. Giet af.
  2. Doe de kombu met de kippenbouillon, gember, knoflook en rode peper in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten trekken.
  3. Zeef de bouillon, voeg de shoyu toe en houd warm.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen 3-4 minuten bruin.
  5. Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de koek en blancheer hierin de peultjes of sugar snaps 3 minuten. Giet ze af.
  6. Verdeel de oesterzwammen en peultjes over 4 kommen en vul aan met de warme bouillon. Serveer met de bosui en sesamzaad.

Boodschappen lijst