Ontbijt
Avocadotoast met gebakken champignons
- • Ontbijt
- • 3 personen
- • 269 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g avocadoblokjes (diepvries), ontdooid
- • 125 g kastanjechampignons, in plakjes
- • 2-3 sneetjes brood naar keuze
- • 1 bosui, in dunne ringetjes
- • Paar blaadjes platte peterselie, grof gesneden
- • 3 el citroensap
- • Zout & peper, gemalen
- • Olijfolie, om in te bakken
- • Optioneel: 1 teentje knoflook, geperst
BEreidings wijze
- Prak de avocadoblokjes in een ondiepe, platte schaal grof met een pureestamper. Meng er 2 eetlepels van het citroensap en wat zout en peper door.
- Rooster het brood in een broodrooster licht goudbruin.
- Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de plakjes kastanjechampignon, eventueel wat knoflook, in enkele minuten bruin. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de avocadopuree over het geroosterde brood. Leg er de plakjes champignon op. Bestrooi met bosui en peterselie.
Boodschappen lijst
- Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is voor 2-3 personen. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!