Lunch
Avocado toast met citroen en basilicum mayonaise
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 desem boterhammen
- • 2 kleine avocado's (of 1 grote)
- • ½ citroen
- • 1 tl herbamare kruidenzout
- • Snuf zwarte peper
- • BASILICUM MAYONAISE:
- • 100 ml zonnebloemolie
- • 1 ei
- • 1 el citroensap
- • Handje verse basilicum
- • Snuf zout & peper
BEreidings wijze
- Rooster als eerste de boterhammen even in de oven of in de broodrooster. Maak nu de basilicum mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de basilicum toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe.
- Blijf vervolgens goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
- Pak nu de geroosterde boterhamen en verdeel hier de avocado over uit, het mogen grove stukken zijn zoals je op de afbeelding ziet. Strooi er naar smaak wat kruidenzout over. Verdeel met een lepeltjes subtiel de basilicum mayonaise overheen.
- Rasp als laatste nog wat citroenzest over de avocado toast! Versier eventueel met wat cress en/of andere verse kruiden.
Boodschappen lijst
- Avocado
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Herbamare kruidenzout original
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,39 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit is een recept van Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, ambassadeur van Ekoplaza www.thelemonkitchen.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!