Avocado toast met citroen en basilicum mayonaise
Avocado toast met citroen en basilicum mayonaise

Lunch

Avocado toast met citroen en basilicum mayonaise

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

4 desem boterhammen
2 kleine avocado's (of 1 grote)
½ citroen
1 tl herbamare kruidenzout
Snuf zwarte peper
BASILICUM MAYONAISE:
100 ml zonnebloemolie
1 ei
1 el citroensap
Handje verse basilicum
Snuf zout & peper

BEreidings wijze

  1. Rooster als eerste de boterhammen even in de oven of in de broodrooster. Maak nu de basilicum mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de basilicum toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe.
  2. Blijf vervolgens goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
  3. Pak nu de geroosterde boterhamen en verdeel hier de avocado over uit, het mogen grove stukken zijn zoals je op de afbeelding ziet. Strooi er naar smaak wat kruidenzout over. Verdeel met een lepeltjes subtiel de basilicum mayonaise overheen.
  4. Rasp als laatste nog wat citroenzest over de avocado toast! Versier eventueel met wat cress en/of andere verse kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit is een recept van Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, ambassadeur van Ekoplaza www.thelemonkitchen.nl