Avocado-ijs met aardbeien-mangorelish
Avocado-ijs met aardbeien-mangorelish

Dessert

Avocado-ijs met aardbeien-mangorelish

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

IJS:
3 rijpe avocado's
250 ml volle melk
100 ml kokosdrink
50 ml agavesiroop amber
Sap van 1½ limoen
RELISH:
400 g mango
200 g aardbeien
1 rode peper, zaadlijsten eruit en in dunne reepjes
20 ml agavesiroop
10 ml witte balsamicoazijn

BEreidings wijze

  1. Giet het limoensap in de keukenmachine. Snijd de avocado's in de lengte doormidden, verwijder de pit en pel de schil eraf. Doe de avocadohelften bij het sap en pureer. Voeg de melk, de kokosmelk en de agavesiroop toe en pureer tot een zalige massa.
  2. Draai ijs van het mengsel in een ijsmachine (volg de gebruiksaanwijzing) of stort de massa in een aardewerken kom (die je ruim van tevoren in de diepvries hebt gezet) en zet in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed door om de ijskristallen te breken, net zolang tot het ijs klaar is, minimaal 3 uur.
  3. Giet voor de reling 30 ml water met balsamico en de agavesiroop in een steelpannetje. Verwarm de vlierstof tot tegen het kookpunt. Voeg de rode peperreepjes toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Snijd het tangovruchtvlees in de lengte langs de platte pit af en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan de afgekoelde vloeistof.
  5. Snijd de aardbeien in vieren of tweeën als ze kleiner zijn en voeg ook toe. Meng alles door elkaar.
  6. Zet het ijs een uur voor het opdienen in de koelkast. Neem 4 diepe borden of grote coupes, vul met de reling en schep een mooie bol ijs in het midden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer