Bijgerecht
Auberginekaviaar met za'atar en naanbrood
- • Bijgerecht
- • 3 personen
- • 393 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3 aubergines
- • 2 naanbrood, bereid zoals op de verpakking staat vermeld en warm gehouden
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 limoen, rasp + sap
- • 6 blaadjes laurier
- • 5 el olijfolie
- • 3 el peterselie + extra
- • 2 el za'atar + extra
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislinks in. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal met de snijkant naar boven. Steek in elke halve aubergine een laurierblaadje. Bestrijk met de olijfolie en de knoflook en bestrooi met zout en peper. Gaar de aubergines in de oven voor ca. 45 minuten. Verwijder na afloop de laurierblaadjes.
- Puls de gare aubergine in een keukenmachine met de za’atar, peterselie en de limoenrasp en -sap totdat er een mooi mengsel ontstaat. Breng het eventueel op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de auberginekaviaar met extra za’atar en peterselie. Serveer met het warme naanbrood.
Boodschappen lijst
- Za'atar
4,79 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!