Asperges in panko met misomayonaise
Asperges in panko met misomayonaise

Hoofdgerecht

Asperges in panko met misomayonaise

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 751 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 sneetjes brood, korst afgesneden en grof verkruimeld
ca. 800 g witte asperges, geschild en harde onderkant eraf
2 eieren
3 el bloem
2 el peterselie, gehakt
Zout & peper
Ook nodig: frituurpan met olie
MISOMAYONAISE:
1 tl miso
1 tl mosterd
250 ml zonnebloemolie
1 el citroensap

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Spreid voor de panko de grove broodkruimels uit over een bakplaat. Rooster droog in de oven, ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
  3. Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en dep droog.
  4. Splits de eieren en doe de eidooier in een maatbeker en het eiwit in een diep bord. Klop het eiwit lichtjes los. Doe bloem en panko in aparte diepe borden. Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
  5. Voeg de miso, mosterd, citroensap en zonnebloemolie toe aan de eidooier. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de maatbeker en mix totdat alles gemengd is. Als op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
  6. Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten. Serveer met misomayonaise en gehakte peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.