Hoofdgerecht
Asperges in panko met misomayonaise
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 751 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 sneetjes brood, korst afgesneden en grof verkruimeld
- • ca. 800 g witte asperges, geschild en harde onderkant eraf
- • 2 eieren
- • 3 el bloem
- • 2 el peterselie, gehakt
- • Zout & peper
- • Ook nodig: frituurpan met olie
- • MISOMAYONAISE:
- • 1 tl miso
- • 1 tl mosterd
- • 250 ml zonnebloemolie
- • 1 el citroensap
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Spreid voor de panko de grove broodkruimels uit over een bakplaat. Rooster droog in de oven, ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
- Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en dep droog.
- Splits de eieren en doe de eidooier in een maatbeker en het eiwit in een diep bord. Klop het eiwit lichtjes los. Doe bloem en panko in aparte diepe borden. Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
- Voeg de miso, mosterd, citroensap en zonnebloemolie toe aan de eidooier. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de maatbeker en mix totdat alles gemengd is. Als op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
- Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten. Serveer met misomayonaise en gehakte peterselie.
Boodschappen lijst
- Omega 3 brood
4,69 300 Gram
removeadd product to cart - Eieren
2,69 4 stuks
removeadd product to cart - Patentbloem
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Peterselie
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Genmai miso
6,99 345 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!