Andijviesalade met geitenkaas
Andijviesalade met geitenkaas

Lunch

Andijviesalade met geitenkaas

  • Lunch
  • 2 personen
  • 617 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g vastkokende aardappels, in partjes
200 g druiven (rood of wit)
150 g harde geitenkaas, in puntjes
½ krop andijvie, gewassen en gesneden
4 el olijfolie
2 el tijm, fijngehakt
1 el rozemarijn, fijngehakt
1 el knoflookpoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng er de tijm, rozemarijn, knoflookpoeder, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper door en rooster goudbruin in de oven voor ca. 45 minuten. Schep af en toe om.
  2. Leg de druiven in een ovenschaal en rooster ze even in de oven, ca. 15 minuten.
  3. Doe de andijvie in een grote kom, samen met 1 eetlepel olijfolie en de warme druiven. Meng voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de salade over 2 borden. Leg er de puntjes geitenkaas op en schep de geroosterde aardappeltjes ernaast. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!