Dessert
Ananas uit de oven met sinaasappelcrumble en mascarpone
- • Dessert
- • 6 personen
- • 231 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 verse ananas, schoongemaakt en in halve ringen
- • ½ sinaasappel, de rasp + 2 tl vers sap
- • 50 g bloem
- • 25 g boter
- • 6 el mascarpone
- • 3 el suiker
- • 2 el honing
- • 1 tl verse tijmblaadjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de bloem, suiker, boter, sinaasappelrasp en -sap en 2 theelepels van de honing in de keukenmachine en maal tot een kruimelige massa.
- Leg de halve ananasschijven dakpansgewijs in een passende, beklede ovenschaal en druppel de rest van de honing erover. Bestrooi met het kruimeldeeg en de tijmblaadjes. Zet de schaal in de oven en bak 20-25 minuten tot de kruimels goudbruin en krokant zijn.
- Verdeel de ananas met crumble, tijm en bakvocht over 6 bordjes en serveer met mascarpone.
Boodschappen lijst
- Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2018.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!